1.
2.
3.
4.

Gratuit Transport + Montaj anvelope comandate

Oferte

Vrei să găsești potrivirea perfectă pentru anvelopele mașinii tale?

DIMENSIUNI FAVORITE

Anvelope

Informati despre anvelope

Cum alegem anvelopele

Pentru alegerea corecta a anvelopelor trebuie neaparat verificata cartea masinii. In aceasta sunt specificate dimensiunile si caracteristicile lor. Aceste informatii se pot citi cu usurinta pe flancul anvelopei si anume:
Exemplu : anvelopa 195/65 R15 91 T

195 – Latime anvelopa in mm
60 – Raportul dintre latime si inaltime in procente (inatimea anvelopei este 60% din latime)
R – Constructie radiala
15 – Diametru jantei pe care se monteaza anvelopa (inch)
91 – Indice de greutate
T – Indice de viteaza

Tipuri de pneuri

1.Anvelope de iarnă
Anvelope obligatorii pe perioada iernii conform legislatiei in vigoare. Se identifica usor prin prezenta inscriptiilor: M+S si Fulg de nea si au in componenta lor componenta lor compusi speciali, care asigura eficienta anvelopei la temperaturi foarte scazute. Când sunt uzate, anvelopele nu mai sunt sigure nici pe zăpadă, nici pe șosea umedă. Când profunzimea șanțurilor este mai mică de 3mm, este recomandat să vă schimbați anvelopele pentru a păstra o aderență optimală.

2.Anvelope de vară
Anvelope ideale pentru condusul pe soseaua uscata si temperaturi mari, permit rularea in conditii de siguranta la viteze mai mari, si uzura redusa.

3.All Season
Anvelopele all season sunt anvelope care pot fi folosite atat vara cat si iarna, insa performantele acestora sunt mai scazute fata de anvelopele specifice de sezon.

DOT anvelope

Ce înseamnă DOT?
Numărul DOT inscripționat pe anvelope este de fapt o serie formată din cifre și litere, care indică informații despre producătorul anvelopei, țara de origine și data fabricației.
Cum aflu data fabricației a anvelopei?
Data de fabricație a anvelopei se află la capătul marcajului DOT, care este amplasat pe partea laterală a anvelopei. La sfârşitul codului sunt poziţionate patru cifre. Primele două cifre indică săptămână de fabricație a anvelopei, iar următoarele două arată anul de fabricație.
Exemplu: DOT J3EX 3819
3819 – indicație a datei de fabricație. În acest caz anvelopa a fost fabricată în săptămâna 38 din anul 2019.

Cât de vechi este prea vechi?
Nu există din punct de vedere tehnic o dată de valabilitate care să indice vârsta maximă anvelopelor în cazul în care au fot păstrate în mod corespunzător. Depozitarea adecvată a anvelopelor menține proprietățile originale ale acestora.
Anvelopele nu sunt bunuri perisabile, adesea consumatorii sunt îndreptați pe o pistă greșită de către canelele de media!
Asociația germană a industriei de anvelope și asociația distribuitorilor de anvelope au afirmat că anvelopele sunt considerate noi dacă au mai puțin de 5 ani vechime.

Etichetarea anvelopelor

Începând cu data de 1 noiembrie 2012, a intrat în vigoare Directiva Europeană EC 1222/2009, conform căreia toate anvelopele de turisme trebuie etichetate.
Scopul directivei este ca toţi consumatorii să poată compara cu uşurinţă anvelopele şi să-şi poată cumpăra anvelope cu economie de carburant, silenţioase şi sigure în concordanţă cu posibilităţile lor materiale.

Ce înseamnă informaţiile trecute pe etichetă?
• Eficienţă a consumului de combustibil
Se clasifică de la A la G, A este cel mai bun , G cel mai slab. Între categoriile A şi G poate fi chiar o diferenţă de 7,5 % în consumul de combustibil. Luând un exemplu concret: Între clasele B şi C, pe un drum de 1000 km, diferenţa de consum de combustibil poate fi de 1 litru. (Dar eficienţa consumului de combustibil poate fi influenţat în mare măsură stilul de conducere şi presiunea corectă din pneuri.)

• Aderenţa pe teren umed
Se clasează de la A la G, A are cea mai scurtă distanţă de frânare, G cea mai lungă. La frânare puternică, distanţa de frânare a clasei A este mai scurtă cu 30% ca a clasei G. De exemplu un autoturism obişnuit dacă frânează până la oprire de la 80km/h, distanţa de frânare la o anvelopă de clasa A poate fi mai scurtă cu 18 m ca la una de clasa G.

• Zgomot exterior de rulare și valoarea măsurată a acestuia
Pe lângă valoarea exprimată în decibeli, eticheta are şi o altă modalitate de marcare. Acestea pot fi maxim trei linii care indică normele viitoare CE 661/2009.
3 linii: cea mai slabă performanţă este peste limita valorii definite în viitorul standard dar sub maximul admis în prezent, 2 linii: corespunde valorii viitorului standard, 1 linie: mai silenţios cu 3 decibeli ca normele viitoare.

Aderenţa pe teren umed, după cum arată şi numele, arată numai calităţile de aderenţă pe teren umed, pe etichetă nu apar calităţile la frânare pe teren uscat şi cea ce este şi mai important la anvelopele de iarnă, nu apar nici proprietăţile de aderenţă pe drum îngheţat şi nins.

Pe lângă valorile indicate pe etichetă, mai există o sumedenie de alte proprietăţi care influenţează performanţele anvelopelor, prin urmare ar putea fi util ca înainte de cumpărare să cereţi opinia unui specialist.

NOUTATI

Aici aflati ultimele noastre noutati in domeniu

Anvelope de iarna

Cand trebuie montate anvelopele de iarna? Din punct de vedere legal, nu se impune prin lege o anumita perioada de timp in care autovehiculele sa fie dotate cu anvelope de iarna. Conform legii la conducerea pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei autovehiculele trebuie sa fie dotate cu anvelope de iarna. Specialistii recomanda folosirea […]

Sfaturi

Reduceți viteza! Viteza crescută reprezintă o mare amenințare la acvaplanare, situația în care mașina nu mai face contact direct cu suprafața de rulare, ci plutește pe un strat de apă. În timpul ploilor, acumularea apei pe carosabil poate constitui un pericol pentru conducătorii auto. În astfel de condiții, este recomandat să treceți cu viteze foarte mici și cu mașina echipată cu anvelope corespunzătoare, deoarece riscul acvaplanării este foarte ridicat.

Adancimea profilului

Cei care efectuează testările pentru cauciucurile ADAC consideră că anvelopele de iarnă sub 4mm adâncime de profil se consideră uzate, iar cele de vară să nu circulăm cu profil cu adâncime sub 2,5-2 mm.

SERVICII

Calitate, specialisti, profesionisti

Experienta

Oferim consultanta de specialitate pentru alegerea produselor optime.

Montaj

Montaj + echilibrare roti in localitatea Prundu Bargaului.

Calitate

Garantie la produsele si serviciile oferite

Transport rapid pe intreg teritoriul Romaniei

Transport gratuit la 4 anvelope comandate