SFATURI UTILE PENTRU SIGURANTA ÎN ANOTIMPUL PLOIOS

Am selectat cele mai importante sfaturi pentru a preveni experiențele neplăcute în anotimpurile ploioase:Optați pentru  anvelope de calitate! Anvelopa are un rol foarte important în șofatul de toamnă. Pneurile moderne de înaltă calitate sunt concepute să fie remarcabile în ceea ce privește drenajul apei. Astăzi, producătorii testează anvelopele și în condiții de umezeală iar în ultimii ani a existat o îmbunătățire semnificativă a frânării pe suprafețe umede pentru tot mai multe produse.

Atenție la indicele de uzură al anvelopelor! Chiar dacă industria anvelopelor de mașini evoluază rapid din punct de vedere tehnologic, un lucru va rămâne constant în mod sigur: aspectul uzurii anvelopelor. O dată cu această evoluție tehnologică, majoritatea anvelopelor au indici de uzură, care pot fi citiți cu uşurinţă.  Prin urmare, se recomandă să respectați acești indici, deoarece o anvelopă uzată este mult mai grav decât o cizmă ruptă.

Reduceți viteza! Viteza crescută reprezintă o mare amenințare la acvaplanare, situația în care mașina nu mai face contact direct cu suprafața de rulare, ci plutește pe un strat de apă. În timpul ploilor, acumularea apei pe carosabil poate constitui un pericol pentru conducătorii auto. În astfel de condiții, este recomandat să treceți cu viteze foarte mici și cu mașina echipată cu anvelope corespunzătoare, deoarece riscul acvaplanării este foarte ridicat. Și pierderea presiunii în anvelope reduce, de asemenea, stabilitatea, controlul, rezistența la rulare și distanța de frânare. Anvelopele cu presiune uniformă sporesc siguranța și reduc consumul de combustibil, respectiv emisiile de carbon.